24 Aralık 2011 Cumartesi

yılbaşında ne yapılır

yılbaşında ne yapılır

yılbaşında ne yapılır 2012

Ev Partisi

Eğer çok fazla sakinlikten hoşlanmayan biriyseniz ve yılbaşı gecesi coşku istiyorsanız ev partisi düzenlemek tam size göre bir alternatif! Çoğu insan dışarıda bir gece geçirmek için plan yaparken, aslında birçoğumuzun olası gelebilecek bir ev partisi teklifini nasıl da sabırsızlıkla beklediğini unutmamak gerekiyor! Bu bakımdan plan yapmış veya yapmamış arkadaşlarınızın böyle bir teklife soğuk bakacağını düşünmeyin. Dilediğiniz müzik, dilediğiniz menü ve her tarafta aile veya tanıdık dostların olması gerçekten çok hoş olur. Ev partilerinin vazgeçilmez kurallarından biri de en azından içecek menüsünün ortak oluşturulmasıdır. Keza gelen davetlilerden her biri eve sevdiği veya beğenileceğini düşündüğü tarzda alkol veya alkolsüz içecek getirmelidir.

İşin ekonomik boyutu tabii ki tamamen size kalmış. Fakat genellemek gerekirse, alkolsüz içeceğin 2,5 litreliği ise 2 TL'den başlıyor. Yemekten sonraki meyve tabağında portakal, mandalina ve elma tercih edildiğinde bu miktara 5 TL daha eklemek gerekiyor.

Partilerin vazgeçilmezi karışık kuru yemişin kilosu marketlerde 7,50 TL'den başlıyor. Ekmek için ise kentlere göre değişmekle birlikte ortalama 2 TL ödemek gerekiyor.

Ailece Yeni Yıl Gecesi

Bir arkadaş partisinden ziyade, ailecek yeni yıla evde bir gece ile girmeyi düşünüyorsanız bu da iyi bir alternatif olabilir. Yılbaşı eğlencesi olarak, lüks tesisler yerine, sahne alan yıldızların aynılarını evinizde televizyon ekranında bulabilirsiniz. Kutlama programlarını izlemek iyi bir seçim, kaldı ki daha rahat bir ortamda olacağınız kesin.

Bunlarla beraber, yeni yılı karşılamak gerçekten mutluluk verici ve umut doludur. Bu anlarda ailenizle birlikte olmak, çoğu zaman söylemek isteyip de aslında söyleyemediklerinizi ailenize söyleme imkanı verebilir.

Genelde ailecek geçirilen bir yılbaşı gecesinde, bir ev partisinden ziyade daha zengin bir menü olur. Televizyon ve sofra ise, zaten evde geçirilecek güzel bir gece için hem ekonomik hem de eğlenceli unsurlardır.

Tombala Geleneği Değişmiyor

Klasik tombala oyununun da aslında ne kadar eskirse eskisin insanı neşelendiren ve en önemlisi kaynaştıran bir oyun olduğunu unutmayın. Geçtiğimiz yıl Oyuncakçılar Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alioğlu yaptığı açıklamada, artık bir yılbaşı klasiği haline gelen tombala ile birlikte, monopoly, scrabble gibi oyunların yılbaşı gecesi için büyük ilgi gördüğünü belirtmişti.

Fiyatı her ne kadar diğer oyunlardan daha pahalı olsada elektronik tombala da çok çok ilginç ve şaşırtıcı bir eğlence olacaktır.

Yılbaşında Yalnızsanız

Aslında kendi kendinize gireceğiniz bir yeni yıl o kadar da kötü olmayabilir. Kendinizle baş başa kalmak ve yeni yılda yapacaklarınızı, planlarınızı ve hayallerinizi gözden geçirirsiniz. Belki bir bilgisayar oyunu oynar, belki bir maç izler, belki de uzun zamandır yapmak istediğiniz gibi en sevdiğiniz dizinin dvd serisini alıp, bölümlerini sırasıyla izlersiniz. Pizza sipariş edebilir, veya sadece güzel bir ev salatası yapabilirsiniz. Sakinliği ve kendi kendine kalmayı isteyenlerin, yeni yılın ilk sabahında çok daha dinç ve enerjik olma ihtimalleri de ayrı bir avantaja dönüşebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..