24 Aralık 2011 Cumartesi

CHP, MİLLETVEKİLİ ZAMMINI AÇIKÇA REDDEDİYOR ZAM İSTEYEN İKİ VEKİL DİSİPLİNDE

CHP, MİLLETVEKİLİ ZAMMINI AÇIKÇA REDDEDİYOR ZAM İSTEYEN İKİ VEKİL DİSİPLİNDE

İki CHP’liye disiplin yolu göründü

CHP Grup Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, CHP Grubu’nun, emekli milletvekilleriyle eski ve yeni TBMM Başkanları arasındaki eşitsizliklerin giderilmesini uygun görürken, aylıklarda yapılacak olağan dışı artışa kesinlikle karşı çıktığı ifade edildi. Açıklamada iki isim için disiplin kurallarının işletileceği de belirtildi.

Bu açıklamadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin ise düzenlemeye destek veren Tanju Özcan ve Ahmet Toptaş için “O arkadaşlarımız ciddi hata yapmıştır, kişisel olarak kınıyorum. CHP olarak bunun gereği yapılacaktır. Yanlış yapan arkadaşlarımız gerekli cezayı göreceklerdir” dedi.

‘Vekil maaşları düşük kredi kartlarımız doldu’

TBMM’den geçen milletvekillerine emekli aylığı operasyonuna imza atan iki milletvekilinden CHP’li Ahmet Toptaş, oylamada da “evet” oyu kullanan tek CHP’li oldu.

Başkanlık Divanı üyesi Adnan Keskin’in imza vermeyi reddetmesi üzerine Divan üyesi olmadığı halde önergelere imza veren Toptaş, “Her partiden 2 imza gerekiyordu, bana söylediler ben imza attım. Başka arkadaşımıza söyleseler o da imzasını atardı. Genel Başkanımız şahsen bana birşey söylemedi” dedi. Parti yönetiminden de kendisini kimsenin aramadığını belirten Toptaş, önergeye imza vermesini ve oylamada “evet” oyu kullanmasını ise şu sözlerle savundu:

VEKİLLER ZOR DURUMDA

Uzun süredir birçok milletvekili arkadaşımızın talebi vardı. Vekiller gerçekten zor durumdalar. Bağ-Kur’dan emekli olmuş, kamuda çalışmamış bir milletvekili dönem bitince 900-1000 TL emekli maaşı alıyor. Ne zaman vekillik yaparlarsa yapsınlar... Bürokrasiden gelen arkadaşlarımız var. Bürokrasiden emekli olsalar belki 4.000-4.500 TL alacaklar ama milletvekilliğinden emekli olunca 3.500’e düşüyor.

MECLİS’TE TIRAŞ

Geçmişte vekilllere ödenen temsil tazminatı kaldırılınca emekli arkadaşlar tazminat hakkından yararlanamıyor. Eski vekiller yemek yemeğe, tıraş olmaya ucuz diye Meclis’e geliyor. Bu insanlar seçilmiş, milli iradenin seçtiği kişiler neden böyle zor durumda kalsın.

GÜNDE 150 TL

Maaştan Ankara’da bir ev kirasını düştüğünüzde, seçim bölgesine yol masrafını düştüğünüzde günde ortalama 150 lira para kalıyor vekile. Bir milletvekilinin günde en az 10 tane konuğu olur. Düğün mevsimi başladığı zaman haftada en az 10 düğüne gider. Bir toplantıya davet edilir, uçak biletlerini kendi cebinden öder.

KREDİ KARTLARI DOLU

Bunu çok iyi bildiğim için söylüyorum, vekillerimizin yüzde 70’i Ocak ayında alacakları maaşları şimdiden bitirdi. Birçok arkadaşımızın kredi kartları tamamen doldu. Birçok arkadaşımın milletvekili seçilmeden önce maddi durumları daha iyi durumdaydı.

İŞ TAKİBİ Mİ YAPALIM?

Milletvekilliği parası için seçilen bir meslek değildir. Milletvekili, aç sefil gezerse, doğru dürüst giyinmezse ay başı hesabı yaparsa nasıl sağlıklı karar verecek? Bu parlamento önemli çalışmalar yapıyor. İş takibi mi yapalım..?

BAĞIMSIZLIK İÇİN

Vekillerin bağımsız hareket edebilmesi için milletvekili maaşlarının düzeltilmesi gerekir.

( Kıvanç EL - ANKARA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..