29 Şubat 2012 Çarşamba

süper lig 22 takım mı olacak

süper lig 22 takım mı olacak

TFF’nin 41. başkanı olan Demiören, “Biz Avrupa’ya gidilmesin demedik. Her takım Avrupa’ya gidecek.

Bu kaosu en kısa sürede çözeceğiz. Fenerbahçemiz dedim eleştirildi. Trabzonum, Galatasarayım, Elazığım, Bursam diyorum. Hepsini kucaklıyorum. Bizler bu coğrafyada dünya yıldızları çıkaracağız. Hata yapmayan insan çalışmayan insandır. UEFA’nın yapacağı kongrede her türlü girişimi yapacağız. Benden Rahmetli Hasan Doğan duruşu bekliyorsunuz. Bende sizlerden Rahmetli Özhan Canaydın ve Süleyman Seba duruşunu bekliyorum” açıklamasını yaptı.

(*)Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetimin ilk toplantısını yaptığı ve şok bir karar aldığı öne sürüldü: Gelecek sezon lig 22 takımla oynanacak.

Ankara’da gerçekleştirilen Genel Kurul’da Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı seçilen Yıldırım Demirören, dün yönetimiyle hemen bir toplantı yaptı. İdarecileriyle biraraya gelen Demirören’in aklındaki ilk icraatı hayata geçirmek için düğmeye bastığı bildirildi. Kulislerde konuşulan iddiaya göre, Süper Lig’de ‘olağandışı’ bir sezon yaşandığını düşünen Başkan, sadece bir yıllığına düşmeyi kaldırmayı planlıyor. Bank Asya 1.Ligi’nden gelecek olan 3 takımın katılımı ve Ankaraspor’un da dönüşüyle birlikte, gelecek sezon Süper Lig’in 22 takımla oynanması düşünülüyor.

42 hafta oynanacak

Bu konuyla ilgili nabız yoklaması yapan ve olumlu yanıt alan Yıldırım Demirören’in, play-off uygulamasından da vazgeçmeyi düşündüğü ve böylece 42 haftalık lig maratonuyla yayıncı kuruluşu da memnun etmeyi planladığı kaydedildi.

Futbol tamam sıra basketbolda

TFF Genel Kurulu’na damga vuran futbol değil basketbol oldu. Yıldırım Demirören, Beşiktaş’ta basketboldan sorumlu yönetici olan Şeref Yalçın’a, “Olimpiyatlar sonrası Basketbol Federasyonu seçimleri var. O zaman da sen aday olacaksın. Derhal çalışmalara başla” dedi. Böylece Yalçın, çalışmalar için futbol kongresinde
ilk startı verdi.

İbrahim Yazıcı: Biz dik durduk

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, ilk olarak Ata Aksu’yu desteklediğini açıklayan, fakat daha sonra Yıldırım Demirören’den yana saf tutan Galatasaray’ı eleştirdi. Yeşil-Beyazlılar’ın patronu, “Duruşumuzu bozmadık. Bozanların da yanında olmayız. Kararımız gereği; seçimin yapıldığı oteli terk ettik. Tavrımızı gün geçtikçe herkes görecek” dedi.

Sadri Şener: Çabuk karar vermeli

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kulübün menfaatleri doğrultusunda Yıldırım Demirören’i desteklediklerini söyledi. Federasyondaki yeni dönemin hayırlı olacağını belirten Şener, “İnşallah Demirören çabuk karar verir ve futbolu kaostan kurtarır. Herkesin hakkını teslim ederse, kimsenin bir şikayeti olmadan sonuca ulaşır” dedi. Metris Cezaevi’nden çıktıktan sonra ayağının tozuyla genel kurula gelen Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ise, “Yeni bir umut, kendisine hep destek olacağız” diye konuştu.
Haber Kaynağı: Fanatik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..