12 Şubat 2012 Pazar

Atatürk Havalimanı'nda Dans Rekoru

Guinness Rekorlar Kitabına girmek için mücadele eden 200 çift, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda "Bachata" dansı rekoru kırdı.

Opet'in sponsorluğunda ve Atatürk Havalimanı işletmeci şirketi TAV Havalimanları'nın desteğiyle gerçekleştirilen rekor denemesi renkli görüntülere sahne oldu. Dansçılar rekorlar kitabına girebilmek için ter dökerken, havalimanında bulunan yolcularda dans eden çiftleri ilgiyle izledi. Dans Keyfi Dans Akademileri tarafından aylardır sürülen hazırlık çalışmaları sonucu, tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün'ün sunuculuğunu üstlendiği organizasyona, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş,

Uluslararası Dans Organizasyonu Türkiye Başkanı Alper Alakut, Uluslararası Dans Sporu Federasyonu hakemleri Günce Yöney ve İsmet Müftüoğlu'nun da katıldığı görüldü.

7 AYLIK HAMİLE BİR YARIŞMACI REKOR İÇİN DANS ETTİ

Rekor denemesine İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Zonguldak ve Çanakkale'den yüzlerce çift katılırken, Ankara'dan eşi Kıvanç Gür ile birlikte katılan ve 7 aylık hamile olan Hilal Gür ise, basın mensupları tarafından yoğun ilgi gördü. Eşi ve kızları ile birlikte yarışmaya katıldıklarını belirten Gür, "Çok heyecanlıyım. Aylardır çalışıyoruz. 7 aylık hamileyim. Herhalde yarışmada bir ilk olacağım. Doktorumuz her şeye müsaade ediyor. Sorun yok" dedi. Eşi Kıvanç Gür ise, çok heyecanlı ve mutlu

olduğunu söyledi.

REKOR İTALYA'DA KIRILMIŞTI

En son 2008 yılında İtalya'nın Toscana kentinde kırılan "Largest Bachata" dans rekoruna 103 çift katılmıştı. İstanbul'da bu rekorun kırılabilmesi için en az 104 çiftin, 5 dakika 10 saniye süresince, kurallara uygun olarak, hata yapmadan Bachata yapması gerekiyordu. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen rekor denemesinde Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan dansçılar, İtalya'nın rekorunu elinden alarak 198 dansçı ile hata yapmadan rekor denemesini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..