2 Ocak 2012 Pazartesi

milli kültür kahramanlarımız

milli kültür kahramanlarımız

Milli Kahramanlar Bizim Sınıfta

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğünün, anaokulu çağındaki çocuklara, yabancı çizgi roman veya masal kahramanları yerine Türk milli kahramanlarını benimseyerek, onları örnek almaları için hazırladığı "Milli Kahramanlar Bizim Sınıfta" projesinin tanıtımı yapıldı.

Uygulama okulu seçilen Nuh Çimento İlköğretim Okulunun ana sınıfında hazırlanan etkinlik kapsamında Atatürk, Mevlana, Hacivat ve Karagöz, Dede Korkut, Oğuz Kağan, Keloğlan, Fatih Sultan Mehmet, Nasrettin Hoca ve Yunus Emre'nin kostümlerini giyen öğrenciler,kendilerini tek tek tanıttı. Ana sınıfında, üzerinde kahramanların resimlerinin bulunduğu balonlar, maketler ve kostümler hazırlandı.



Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, proje hakkında yaptığı açıklamada, çocukların kendi milli kahramanlarını tanıyıp tanımadığına yönelik Nuh Çimento İlköğretim Okulu ana sınıfı 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile velilerin anketlerle görüşlerini aldıklarını bildirdi.
Anketler sonucunda bu yaş gruplarındaki çocukların milli kahramanları yeteri kadar bilmediği ve tanımadığı sonucuna vardıklarını belirten İspirli, ankette velilerin çocuklarına bu kahramanların tanıtılmasını isteğinin ortaya çıktığını söyledi.
Projeyi bu sezon pilot proje olarak hayata geçirmek istediklerini ifade eden İspirli, hedeflerinin arasında yerel ve ulusal basında işlenen derslerin yayımlanmasını sağlamak, 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren projeyi ülke geneline yaymak ve yapılan çalışmaları kitap haline dönüştürmek olduğunu dile getirdi.



İspirli, her ay farklı bir kahramanın tanıtılacağı proje hakkında şu bilgileri verdi:
''İlk kitabımızda Keloğlan ve Altın Kase masalı odak alınarak çocukların anlayabileceği şekilde masal yazıldı. Parmak oyunu uygulamasıyla çocuklarımızın el becerileri geliştirilecek, müzik etkinlikleriyle kahramanlarımızla ilgili şarkılar öğretilecek, müzikli dramatizasyon çalışmalarıyla rol yapma ve ritme göre hareket etme davranışları pekiştirilecek. Sanat etkinliği çalışmalarıyla çocuklarımızın estetik duyguları gelişecek.''
İspirli, konuşmasının ardından slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara çocukların yaptığı müzik, boyama ve sanat etkinlikleri hakkında bilgiler sundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..