2 Ocak 2012 Pazartesi

klima alırken nelere dikkat etmeli 2012

klima alırken nelere dikkat etmeli 2012

Öncelikle klimayı kullanacağınız yani soğutmak istediğiniz alan için kaç BTU'luk bir cihaz alınması gerekiyor bunun tespitinin yapılması önemli. Bunun için herhangi bir klima satıcısına giderseniz onlar evinizde ücretsiz keşif yapabilirler.

Sonrasında da size marka vermem sakıncalı mı bilmiyorum ama Mitsubishi'yi önerebilirim. Ben aldım kullanıyorum çok da memnunum. Klima ile ilgili oldukça derin araştırmalar yaptım ve en iyi referansı bu marka için aldım çevremden.

Bir önerim daha olacak: Bu markayı satan bir sürü klimacı firmalar var sakın onlardan almayın, direkt kendi satıcı firmasından alın. Diğer firmalarda eski teknoloji veya ellerinde kalmış ürün satabilirler.

R410 gazlı ve inverterli olmasına ayrıca dikkat ediniz.

*****Bakımı Yapılmayan Klimalar Hastalık Kaynağı Olabilir**

Bakımı yapılmayan klimalar çeşitli hastalıklara yol açmaktadır.

Bunların başında lejyoner hastalığı diye tabir edilen klima hastalığı gelmektedir. Son derece tehlikeli olarak görülen bu hastalık, klimaların yılda bir kere yapılması gereken bakımlarının yaptırılmaması sonucu ortaya çıkmaktadır.

Temizlenmeyen klimalar sadece enfeksiyonlara yol açmakla kalmamakla birlikte çeşitli kas ağrılarına da sebep olmaktadır. Bu ve bunu gibi durumlara engel olmak için klimalarımızın yıllık bakımlarını mutlaka yaptırmamız gerekmektedir.

*****Yenileme zamanı*****:

Klimanızı 10 yıldan fazla kullandıysanız onu yeni lemenin zamanı gelmiş demektir. Eski klimalar yeni klimalara oranla yüzde 40 daha fazla enerji harcarlar.

Programlama özelliği: Programşama özelliği olan klimaları tercih etmeniz de yarar var. Böylece cihazınızın kullanılmadığı zaman açılmasını sağlayan otomatik ayarları yapabilirsiniz.

Kullanırken: Klimanın hava giriş-çıkış kanallarının ve üfleme menfezlerinin önlerinde hava akışını engelleyecek eşyalar bulundurmayın. Klimanızı soğutma durumunda çalıştırırken odanın doğrudan güneş ışığı almamasını sağlayın. Soğutma konumunda ısı yayan cihazlar kullanmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..