21 Aralık 2011 Çarşamba

İki Renkli irmik Tatlısı Tarifi


İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi

Uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir proje daha bu tarifle gerçek oluyor. Bundan sonra kısa videolu tariflerle sizlerle buluşacağız, gelecek yorumları merakla bekliyoruz, bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler (6 kişilik)

1 lt süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao

üzeri için;

ceviz içi
kakao

Hazırlanışı

Sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyerek karıştırın. Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da kakaolu irmik tatlısını paylaştırın. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek kakao ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Bu tarifi hafiftarif.com sayfasında görmüştüm, orada üzeri dondurmalı şekilde servis yapılmıştı. Yaz mevsimi için dondurma harika bir fikir. Ancak bu soğuk günler için ceviz ev halkına daha cazip geldi:)

Herkese afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..