18 Şubat 2012 Cumartesi

Samsung galaxy s2 yasaklı sitelere girmek

Samsung galaxy s2 yasaklı sitelere girmek
Bu işlemi kolayca yapabilmeniz için öncelikle telefonunuzu root etmeniz gerekli. Rootsuz olarakta uygulanan yöntemler mevcuttur ancak bunlar biraz daha uğraştırıcıdır ve her farklı modem bağlantısında tekrar yapılması gereklidir.

Root ile Uygulanacak Yöntem
Bu yöntemde telefonunuza yükleyeceğiniz Set DNS uygulaması ile tek dokunuş ile dns değiştirme yapabilirsiniz. Üstelik istediğiniz dns leri(OpenDNS, GoogleDNS vs.) kolayca uygulayabiliyorsunuz. Widget olarak ana ekrana koyduğunuz taktide kolayca erişebilirsiniz. Uygulamaya aşağıdaki konudan ulaşabilirsiniz.

Linkleri görebilmek için Üye Olun yada Giriş Yapın


Root Olmadan Uygulanacak Yöntem
Bu yöntem manuel olarak DNS ve statik ip numarası girerek uygulanıyor. Wifi bağlantısı kısmına girip Menü - Gelişmiş kısmına girdiğinizde Statik IP kısmını işaretlediğinizde DNS bölümleri aktif hale gelecektir. Bu esnada IP adresini de sabit ayarlanacak şekilde seçtiğinizden oraya da ağ modem bağlantılarınızın serisinden bir ip numarası girmeniz gerekli. Bunun için;

- Telefonla bağlanacağınız kablosuz modeme bağlı olan bir bilgisayardan Başlat - Çalıştır kısmına girip cmd yazın ve enter tuşuna basın
- gelen komut sisteminde ipconfig yazıp enter tuşuna basın
- gelen bilgiler içerisinde bulunan IPv4 kısmının karşısında yazan ip adresi bilgisayarınızın modemden aldığı ip adresidir. telefonunuza bunu takip eden bir tane girmeniz yeterlidir. Örn; PC=192.168.2.2 ise TLF=192.168.2.3, PC=10.0.0.2 ise TLF=10.0.0.4 olabilir.
- Statik IP kısmını doldurduktan sonra Ağ Geçidi kısmına cmd ekranındaki Varsayılan Ağ Geçidi karşısında yazan adresi yazın.
- Ağ Maskesi kısmına cmd ekranındaki Alt Ağ Maskesi kısmında yazan 255.255.255.0 adresini yazın.
- DNS kısmına ise istediğiniz dns numaralarını yazın (GoogleDNS: 8.8.8.8 - 8.8.4.4, OpenDNS: 208.67.222.222 - 208.67.220.220)
- Kaydedip kapatın

Not: 3G bağlantısı için Set DNS uygulamasını kullanmalısınız. Rootsuz yöntem sadece wifi için vardır.

Not 2: Yerlerini ters yazmış olabilirim. Sorun yaşayanlar konuya mesaj atarlarsa gerekli düzeltmeleri yapabilirim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..