15 Şubat 2012 Çarşamba

EVDE RÜZGAR ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ GÜLÜ KULLANIM PROJESİ

EVDE RÜZGAR ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ GÜLÜ KULLANIM PROJESİ

EVDE RÜZGAR GÜLÜ KULLANIM PROJESİ

Rüzgar gülü sayesinde evin yıllık elektrikenerjisi ihtiyacını %50’lere kadar indirebilirsiniz. Şimdi bu projeyigerçekleştirmek için bize ne lazım;

1-)Bir tane 400Waat’lık 12voltu alıp 220 volta dönüştüren DC/AC Konvartör(Devre şemasını da şuadreste bulabilirsiniz.http://www.erciyes-online.net/proje/devreler/konvertor.htm)
2-)Bir tane 60 amperlik akü


3-)Bir tane 12 volt’luk dinamo,yaklaşık olarak

4-)En önemli aşamaya gelirsek, rüzgar gülününereden temin edeceğimiz. Aslında bu işi kendimiz halledebiliriz. İlkönce kağıt üzerinde kendi kafamıza göre bir çizim yapalım. Rüzgargülünün çapı 1 yada 1.5 metre olsa yeter. Rüzgar gülünü kalın kartondanyapacağımız gibi aynı zamanda da ince ve hafif aluminyum plakadan dayapabiliriz. Hatta bu işi iyice geliştirerek rüzgar gülü yerine verimiartırmak için küçük çaplı bir yatay eksenli rüzgar türbünü yapabiliriz.Kısacası rüzgar gelince dinamoyu çevirecek bir şey olsunda ne olursaolsun. Rüzgar gülü, rüzgar türbünü, hatta büyük bir pervane bileolabilir. Verimi iyi alabilmek için pervane çarkları arasındaki açının67.5 derece olmasına özen gösterin. Pervanelerin yeterince hafif olmasıiçinde ince aluminyum plaka kullanırsanız daha yüksek verim alırsınız.

Şimdi bunları kısaca bir toparlarsak;
Rüzgargülünü, rüzgarı iyi bir şekilde alabilecek bir yere koyacağız.(Örneğinbalkon, bahçe, tarla,çatı, arazi vb.gibi). Rüzgar gülünü de dinamoya,dinamoyu da aküye bağlayacağız. Aküyü de DC/AC Konvartör’ebağlayacağız. Konvartör’den yaklaşık olarak 400 Watt ve 220 volt’lukbir AC gelirim çıkışı olacaktır. Bununla da evdeki bir çok aletiçalıştırabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..