24 Şubat 2012 Cuma

aziz yıldırım tahliye olacak mı

aziz yıldırım tahliye olacak mı

aziz yıldırım tahliye olacak mı?
24 Şubat 2012 Cuma, 14:08
Çağlayan'da devam eden şike duruşmasında savunmalar devam ederken sıcak gelişmeler de yaşanıyor.

Savunmaların tamamlanmasının ardından tutuksuz yargılanma taleplerini değerlendirecek olan Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Hayırlı karar alabiliz" dedi...

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı.

- Herkesin savunmasının alınması için savunmalar kısa tutuluyor. Uzun savunma yapacak olanlar ise yazılı olarak Mahkeme Başkanı'na sunuyor.

- Duruşmaya ara verildi.

- Mehmet Ekinci, "Bize 4-5 saat zaman verirseniz, hayırlı karar alabiliz" dedi.

- Tamer Yelkovan, Emniyet'te ağır küfür, hakaret ve darpa maruz kaldığını belirtirken, atılı suçu kabul etmediğini söyledi.

- Yelkovan'a yöneltilen "Başkan 'şike yapacağız' derse, sen para vermemezlik yapabilir misin?" sorusu dikkati çekti. Bu soruyu Yelkovan, "Yönetim kurulu kararı olmadan para vermem" şeklinde cevapladı.

- Yelkovan'ın Emniyet'te darp edildiğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Üzülüyorum. Avukatınız var. Neden şikeyette bulunmadınız?" diye sordu. Yelkovan, "Bunlar ilk kez başıma gelen olaylar" cevabını verdi.

- Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı

DAKİKA DAKİKA DURUŞMADAN NOTLAR:

15:52

HOCAM BENİ GÖRSEYDİ ASARDI HERHALDE

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Bursaspor maçı hakkındaki tapeler için ne diyeceksiniz?" diye sordu. Ali Kıratlı da, "Bu konuşmalar bizim işimizle alakalıdır. Türk Dili ve Edebiyatı hocam beni görseydi herhalde asardı. Bazen kendi konuşmamdan ben de bir şey anlamıyorum." şeklinde cevap verdi.

15:48

UMUMA AÇIK YERDE YENEN YEMEKLE ŞİKE GÖRÜNTÜSÜ DİYE SUNULDU

Ali Kıratlı'nın avukatı: Lehe delil toplamakla yükümlü olan savcı nedense bunu yapmamıştır. Ali Kıratlı'nın daha önce Eskişehir'e gittiğini belgeyen tapeler konmamıştır. Umuma açık yerlerde şahitler önünde yenilen yemekler şike görüntüsü gibi basına servis edilmiştir.

15:47

KARAN KIRATLI'NIN ÇOK YAKINIDIR

-Ali Kıratlı'nın avukatı: Müvekkilimin Sezer Öztürk'le ilgili hiçbir bağlantısı yoktur ve Aziz Yıldırım'la birlikte örgütle suç işlediğine dair delil yoktur. Ümit Karan, Ali Kıratlı'nın da çok yakınıdır. Hatta Umit Karan oğluna onun adını vermiştir.Hatta Ümit Karan telefonda Ali Kıratlı'ya "Sizi yeneceğiz" demiştir.

15:46

-Ali Kıratlı'nın avukatı: Dolandırıcılık iddiası ile ilgili de suç oluşumu söz konusu değildir.İBB'li oyuncularla ilgili delil tespit edilemediğinden sevk maddesi kullanılmamıştır.Eskişehir maçı için de Ali Kıratlı'nın eşinin orada satacağı gayrimenkuller vardır, tapuları delilimizdir.

15:41

BİLET SORUYORUM

Ali Kıratlı: "Sercan'ın Rusya'ya transferi konu olunca aramıştım. Benim Sercan'la yan yana gelmişliğim yoktur. Sivasspor - Fenerbahçe maçında geçen tapem 30'dur. Bu konuşmalarda bilet soruyorum, hava durumunu soruyorum. Mecnun başkanla bunu konuşuyorum."

15:40

Ali Kıratlı: "Trabzon maçıyla suçlanıyorum. Burada 5 tane tape var. Hiçbiri şike ve teşvikle ilgili değildir. Sercan'la konuşuyorum. Transfer etmek istiyorum. Benim hastalığımdır haftada en az 10 maçı canlı izlerim. Başka ligleri izlerim. Bana 18 takımın ilk 11ini sorun, birkaç tane hariç hepsini sayarım size."

15:40

Ali Kıratlı: "...Ben kendimi sabıkasız olarak bilirken medya beni sabıkalı gösterdi. Fezlekede ve iddianamede farklı gösterilen olaylar var. Emniyette ve savcılıkta 600 tane tapeye ve her soruya tek tek cevap veren tek kişi neredeyse benim. İddianameye göre başarılı olduğum için ben Kıbrıs'a gönderilmişim. Kıbrıs giriş çıkış kayıtlarım ortadadır. Çok çalışmışım ki birçok defa gidip gelmişim."

15:39

Ali Kıratlı: "Olgun Peker ile toplam 3 görüşmem var. Biri Sercan'ın transferi. Diğeri de benden İlhan Ekşioglu'nun telefonunu soruyor. Ben de 1 kere aradım, Fatih Tekke'nin transferini sordum."

15:38

Ali Kıratlı: "Ben paraları alıp bankaya yatırıyorum, gidiyorum Kıbrıs'a. Kime vereceğim diye polis beni takip ediyor. Bu menejerlikle alakalı bir olaydır. Transfer olayına girmiştik. Bu olaylar patlayınca olmadı. Transfer olmayınca da verilen paraları geri aldık.

15:38

Ali Kıratlı: "Ben popüler bir insan değilim. Benim Fenerbahçe ile olan tanışmam babamdan bana miras kalmıştır. İddianamede para taşıyıcı oldum, koli taşıyıcı oldum. İddianamede ben ve İlhan Eksioglu ile aramızda geçen tapeler çoğunluktadır. Aramızda gecen para konuları var. Benim bütün tapelerimde para konusu var, bunu inkar etmiyorum. Ben paraları aldım.

15:37

BÜLENT İLE 5 AY YAN YANA YATTIM

Ali Kıratlı: Ben Eskişehir'e her gittiğimde yanımda gazeteciler var. Ben oraya bir ceket, bir gömlek gidiyorum. Ümit Karan da görüştüğüm bir kardeşimdir. Ümit ile de Bülent ile de 5 ay yan yana yattım. Bundan da onur ve gurur duydum. bu görüşmelerim şike ve teşvik üzerine kurulmaya çalışıldı. Feryadım bunadır."

15:36

Ali Kıratlı: "Bülent Uygun ile tepelerim var. 15 senedir yakınlığım var. Aynı yazlık evi kullanırız. Benim ona karşı sempatim var. Sivasspor'da hocalık yaptığında da gider maçlarını izlerdim. Ben Bülent'in pesinden her yere girmişim. Ben Eskişehir'e maç ya da şike ve teşvik anlaşması için gitmedim."

15:13

Ali Kıratlı: Öyle bir anlattılarki bizi, sanki elimizde çantalarla balya balya millete para dağıtıyoruz.

14:27

- Ali Kıratlı: "Sizin istediğiniz ifade şeklini anladım, o şekilde ifade vericem. Ümit Karan'la barda buluşuyoruz. İki polis bizi izlemiş, biz de meyve göndermişiz. Basın böyle yazdı. Allah her şeyi görüyor. Hayatımda ilk kez Emniyet'e girmeme rağmen 150 soruya tek tek cevap verdim. Ama fezleke ve iddianamede farklı. 4 gun ifade verdim, saati almadığımı söyledim. Ama bakın iddianamede adı yazıyor."
- Çelebi'nin ardından Ali Kıratlı savunmasına başladı.

14:24

Ahmet Çelebi'nin avukatı: Çanta olayı da kendi elbise çantası. Odaya çıkarken unutuyor, şoförü getiriyor. Bir örgüt verdiği parayı geri alır mı? İstanbul belediye maçında İbrahim Akın'ın çelişkili ifadeleri var. Burada da güya Ahmet Çelebi para verecek. Ama Çelebi'nin kulübe girip çıkmışlığı ya da görüşmüşlüğü yok. Polisin operasyon hatası bizim üstümüze atılıyor."
- Ahmet Çelebi'nin avukatı: Müvekkilimin Mehmet Yıldız ile şike görüşmesi yoktur."

14:24

- Ahmet Çelebi'nin avukatı: "Poliste kendisine 'Trabzonspor teşviğini araştırmanız için Sivas'a yollandınız mı?' sorusu yöneltiliyor. Çelebi de 'Ne münasebet, kimse bana emir veremez' diyor. Onu 'Örgüt var, emir almadım' anlamında demiyor. 'Kişisel olarak kimseden emir alacak biri değilim' anlamında söylüyor."

12:46

- Mahkemeye 13:30'a akadar ara verildi.

12:45

Hakim: "Abdullah Başak sizi arıyor, kadro veriyorsunuz. O da 'Mehmet Yıldız yok, ne güzel işte' diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?"

12:45

"Fenerbahçe kongre üyesi ve Sivasspor yöneticisisiniz. Bu son maçta kimin kazanmasını istediniz?" sorusuna Çelebi "Ne yapacağımı şaşırdım maçta. Fenerbahçe gol atıyor, sevinemiyorum. Sivasspor gol atıyor, sevinemiyorum. En sonunda eve gittim" dedi.

12:45

Çelebi: "Kadroları verdiğim telefon konuşmasını dinleyin, o zaman başka anlam, yazıya dökünce başka anlam çıkar."

12:44

- Ahmet Çelebi: "Menfaat temin etmedim, basında takımını satan yönetici gibi lanse edildim. Emir almayacak yaşta ve konumdayım, ama iddianamede 'Aziz Yıldırım'dan emir alıyor muşum' gibi göstermişler. Aziz Yıldırım'a saygı duyarım, ama bana emir vermesini gerektirecek bir konumda değiliz ki."

12:44

HAKİM'DEN SORU

- Hakim: "Mehmet Yıldız, senin oğlun degil, kardeşin degil, seni niye ilgilendiriyor?" elebi: "Ben sivasspor yoneticisiyim sayın hakim."

12:43

- Ahmet Çelebi: "Sivasspor'un yöneticisiyim. Zaten Sivas'a gideceğim. Gitmişken Trabzonspor'un teşvik girişimi var mı, bakmak için 2 gün öncesi gittim. Mecnun Başkan'la da Sivas'ta 'Bu teşvik girişimleri Trabzon tarafından var mı?' diye konuştum. Bana söylendiği saniyede Mecnun Başkan'a bu teşvik girişiminden bahsettim.

12:43

Ahmet Çelebi: Çünkü böyle şeylere karşıdır. Sivas'a gittiğimde bu konuda sohbet ettim. Mehmet Yıldız'a birşey teklif etsem, yarın öbür gün bunu yapmasını nasıl engellerim?"

12:42

Ahmet Çelebi: "Bülent İşcan'la konuşmalarımız var arada, Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili. Trabzon'un teşvik verebileceğini duydum. 'Önceden git konuya hakim ol. Buna izin verirsek, Aziz Başkan bizi affetmez' dedi."

12:41

ŞİKE ANLAŞMASI DEĞİL

- Ahmet Çelebi: "Bülent İşcan, 20 yıllık arkadaşım. İş de yaparız. Ben denizcilik işine girecektim, gemi işinde ortaklık yapmak için anlaşma yaptık. 'Mutabık mıyız, para da anlaştık mı?' diyorum. Bankaya gidiyorum, konu ortaklığımız. İddianamede 'şike anlaşması' deniyor."
- Ahmet Çelebi: "Başkasına söylediğim '200 bin TL'yi Mehmet Yıldız'a yoruyorlar. Neye dayanarak, ne tape var, ne birşey? Nasıl olmuş, bu nasıl?

12:40

- Ahmet Çelebi: "Abdullah Başak akrabam, ararım, kadroyu da sorarım. Ben fanatik Fenerbahçeliyim. Verdiği kadro da yanlışmış zaten."
- Ahmet Çelebi: "Görüşmediğim, randevulaşmadığım Mehmet Yıldız ile '20:15'te görüşecekleri tespit edilmiştir' diyor. Bu nasıl olur?"

12:40

DÜĞÜNE GİTTİM

- Ahmet Çelebi: "Sivas'a düğüne gittim. İşte davetiye. Mehmet Yıldız telefonla aradı. Ayaküstü 2-3 dk. görüştük. Diğer futbolcular da oradaydı. 'Maçta oynamayacağım, hoca ile anlaşamıyorum' dedi. Oteldeki kameralar incelensin, 3 dakika olduğu görülürdü. Neden kamera kayıtları alınmadı?"

12:39

- Ahmet Çelebi: "Somut delil yok, İlhan Bey'in '3 koldan çalışıyorum' lafı şikeye yorulmuş. Başka birşey yok."
- Ahmet Çelebi: "Fenerbahçe, İstanbul Belediye'yi yenemiyorsa zaten şampiyon olmasın. Böyle saçma şey olur mu? Takip edenler sürekli kurgulamış. Elimde poşet bile yok, nasıl para vermişim?"

12:39

- Ahmet Çelebi: "Kombine kart ödemelerimi sunmuştum, bir daha sunuyorum. Bakın 42 bin liraydı, 3-5 değil. Başkandan yardım istedim."
- Ahmet Çelebi: "Abdullah Başak akrabamdır. İlhan Ekşioğlu ile samimiyetim yok."
- Ahmet Çelebi: "Petrol ofisi bayisiyim, tekstil işim var. 8 ayda ise işim ne halde bilmiyorum."

12:38

- Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi savunmasına başladı.

12:38

- Mahkeme Başkanı Ekinci'nin 'Hayırlı karar veririz' sözü duruşmada tartışma konusu oldu.
Mahkeme Başkanı Ekinci: "Hayırlı karar demedik, sağlıklı dedik. Medya yanlış yazmış" dedi. Bunun üzerine avukatlar itiraz etti: "Öyle dediniz."

12:22

Yusuf Turanlı'nın avukatı, "Müvekkilimle ilgili Korcan, İbrahim Akın tahliye edildi. Tape dışında maddi delil yok. "Maçlar izlense, bahsi geçen futbolcuların yüksek performans gösterdiği görülür. Transfer görüşmeleri her zaman yapılır." dedi

Yusuf Turanlı'nın savunmasının ardından avukatı söz aldı.

12:21

Yusuf Turanlı, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin 'Hangi takımı tutuyorsunuz ve hangi kulübün kongre üyesisiniz?' sorularına cevap vermedi.

Yusuf Turanlı: Tapelerde yer alan 'Kaleye gitmiyor Fener' lafım bir futbol terimidir. Böyle konuşuruz. Biz metrelerle konuşmayız ki.

11:40

Yusuf Turanlı: İki Beşiktas-İstanbul Belediye maçında da İskender gol attı. Birinde İbrahim Akın attı. Sağolsunlar lehime tapede koymuşlar. İlk devre maçını konuşmamıza 'şike' denmiş.

Yusuf Turanlı: Korcan ile 17.05 tarihli görüşmemden önce Tayfur Havutçu beni arıyor; 'Yedek kaleci Hakan gönderilecek, Korcan'ı istiyorum' diyor. Besiktaş'a da gitse, Sivas'ta da kalsa ücreti artacaktı. Görüşmeler bunlarla ilgili.

11:40

Yusuf Turanlı: Futbolcular araba arıyor, birçok galeriyle görüşüyor. Ben de banka kredilerine kadar yardımcı olurum. Ayrıca Maç kadroları TV'de dahi veriliyor, benim söylemem garip değil ki.

Yusuf Turanlı: Ümit Aydın'la görüştüm. Abdullah Başak istedi. Melih Gökçek'in çok prim ödeyeceğini araştırmamı istedi. Görüşmelerde yanımızda insanlar da vardı. Bunların hepsini tanık olarak istiyorum.

11:23

- "Hoca işi nedir? sorusuna Yusuf Turanlı: "Benim bilgim yok, benimle konuştuğu sattığı evle ilgili. Sattığım evi tekrar satmamı istiyor. Ben evi 110 bin euroya sattım."

11:23

- "İstanbul Belediye maçında Ahmet Çelebi ile görüşüyorsun hem de futbolcularla sorusuna Turanlı: "Hergün 6-7 futbolcuyla görüşürüm, masadaki 2 futbolcu kalkıyor, İbrahim Akın geliyor. O kalkıyor, diğeri."

11:23

ELİMDEKİ HER TORBAYA ŞİKE TORBASI DENMİŞ

- Yusuf Turanlı: "İbrahim Akın'a daire sattım, annesi ile yaptığım sözleşme. Annesi tanık olarak dinlenebilir. İbrahim Akın'a verilen torbada İbrahim Toraman'ın forması vardı, para yoktu. Tanık olarak dinlensin. Elimdeki her torbaya 'şike parası' denmiş."

11:21

- Yusuf Turanlı: "Sık Kıbrıs'a giderim, maçtan iki gün önce de gitmiştim. Casino'da para kazanıldı, kaybebildi. bunlar belgeleridir."
- Yusun Turanlı: "Şike aracısı olmadım. İstanbul Belediye-Beşiktaş maçı önemliydi, Fenerbahçe değil."

11:20

- Bursaspor-İstanbul Belediye maçında baklava olayıyla ilgili Turanlı, "Bir değil iki tepsi zorlukla Antep'ten getirttim. Bunları tesise bıraktım, o gün Gaziantep'teydim. İşte belgeler." diye konuştu.
- Yusuf Turanlı, "Rizespor'un futbol şube sorumlusuydum. Futbolcularla gayrimenkul işi yapıyorum, bulunan tapular da bunu gosteriyor. Menajerlik sınavını kazanamadım" sözleriyle savunmasına başladı.

10:46

- Herkesin savunmasının alınması için savunmalar kısa tutuluyor. Uzun savunma yapacak olanlar ise yazılı olarak Mahkeme Başkanı'na sunuyor.

10:46

- Duruşmaya ara verildi.

10:25

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, önceki günlerde olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

10:10

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: Başkan 'şike yapacağız, 200 bin TL ver' dese verir misin?

Tamer Yelkovan: Yönetim kurulu kararı olmayan hiçbir parayı vermem.

- Tutuksuz yargılanma kararlarını değerlendirecek olan mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, "Bize 4-5 saat zaman verirseniz, hayırlı karar alabiliz" dedi.
10:10

- Yelkovan'ın Emniyet'te darp edildiğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Üzülüyorum. Avukatınız var. Neden şikeyette bulunmadınız?" diye sordu. Yelkovan, "Bunlar ilk kez başıma gelen olaylar" yanıtını verdi.
10:09

- Tamer Yelkovan savunmasını tamamladı, atılı suçu kabul etmediğini söyledi.

10:00

- Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Muhasebe Müdürdü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı.

09:45
09:41

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı.

09:41

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bugün savunmaların tamamlanmasının ardından tutuksuz yargılanma taleplerini değerlendirecek.

09:40

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 8. duruşması yapılıyor.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 8. duruşması yapılıyor. Savunmaların tamamlanmasının ardından tutuksuz yargılanma taleplerini değerlendirecek olan Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Bize 4-5 saat zaman verirseniz, hayırlı karar alabiliz" dedi.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 8. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 23 tutuklu sanığın tamamı katıldı.

Bir süredir hastanede tedavi olduğu için duruşmalara katılmayan tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in de ilk kez salonda yer aldı. Duruşmayı aralarında Murat Özaydınlı ve Ali Yıldırım'ın da bulunduğu Fenerbahçeli yöneticiler de izliyor.

- Herkesin savunmasının alınması için savunmalar kısa tutuluyor. Uzun savunma yapacak olanlar ise yazılı olarak Mahkeme Başkanı'na sunuyor.
- Duruşmaya ara verildi.
- Mehmet Ekinci, "Bize 4-5 saat zaman verirseniz, hayırlı karar alabiliz" dedi.
- Tamer Yelkovan, Emniyet'te ağır küfür, hakaret ve darpa maruz kaldığını belirtirken, atılı suçu kabul etmediğini söyledi.
- Yelkovan'a yöneltilen "Başkan 'şike yapacağız' derse, sen para vermemezlik yapabilir misin?" sorusu dikkati çekti. Bu soruyu Yelkovan, "Yönetim kurulu kararı olmadan para vermem" şeklinde cevapladı.
- Yelkovan'ın Emniyet'te darp edildiğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Üzülüyorum. Avukatınız var. Neden şikeyette bulunmadınız?" diye sordu. Yelkovan, "Bunlar ilk kez başıma gelen olaylar" cevabını verdi.
- Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Sorumlusu Tamer Yelkovan savunmasını yaptı.

Suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Yelkovan "Fenerbahçe yönetimi adına işçi statüsünde çalışan birisiyim. Kulüp adına karar alma yetkim yoktur" dedi.

Büyük kulüplede paranın çok önemli olduğunu ifade eden Yelkovan, "3 ayda bir denetleme yapılır. Günlük 1.5 milyon TL paranın çeşitli şekilde akışı vardır. Günde en az 45 görüşme yaparım bunların yüzde 90'ı işlerle ilgilidir. Dinlenmeye başladığımda itibaren en az 4 bin görüşme yapar. Ben başkan ve yöneticiler dışında kimseyle görüşmedim" diye konuştu.

"EMNİYETTE İFADE VERİRKEN DARP EDİLDİM"

Emniyette ifade sırasında darp edildiğini iddia eden Yelkovan'a Başkan Ekinci "Avukatın var, neden şikayetçi olmadın?" diye sordu. Yelkovan ise bu soruya bir cevap veremedi. Yelkovan, İlhan Ekşioğlu'na "Ayşe tatile çıksın" sözleriyle neyi kastettiğini sordu. Yelkovan ise bunu emniyette sorduklarında darp edildiğini böyle birşey söyleyip söylemediğini hatırlamadığını söyledi. Yelkovan, "Emniyette rahat ifade veremedim darp edildim. Emniyet ve savcılık ifadelerim mahkemenizde verdiğim ifadeler doğrultusunda doğrudur" dedi. "Hukuka aykırı hiçbir iş yapmadım, talimatta almadım" diyen Yelkovan, "Örgüt üyesi değilim, ne şike yaptım ne de dolandırıcılık. suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu

"ŞİKENİN KARARI MI OLUR"

Bu arada Mahkeme Başkanı Ekinci ile Yelkovan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Mahkeme Başkanı, "Başkan şike yapacağız, para verir misin derse naparsın?" diye sordu. Yelkovan ise "Yönetim kurulundan karar çıkarsa veririm. Kararı çıkmayan parayı veremem" cevabını verdi. Bunun üzerine Başkan Ekinci gülerek "Şike'nin kararı mı olur" dedi. Yelkovan da kulüpten bir para çıkışı için yönetim kurulu kararının gerektiğini söyledi. Duruşmaya Yelkovan'ın avukatlarının savunmasıyla devam ediyor .

Yoğun önlem alındı

Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, önceki günlerde olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..