23 Ocak 2012 Pazartesi

TAPU YASASI 2012

TAPU YASASI 2012

Devletten devrim gibi tapu yasası.. 2012 tapu yasası ile veraset ilamı kalktı. İşte detayları…
Yeni Tapu Yasaı,Tapu Yasası,Yeni Miras Yasası,Miras Yasası,Veraset ilamı yeni kanun,Veraset ilamı kalktı,2012 Tapu Yasası
Yeni Miras yasası ile, veraset ilamı kalktı. Onun yerine, ölen kişinin gayrimenkulleri, otomatik olarak mirasçılarına devredilecek. Veraset intikal davaları ile aylarca uğraşılmayacak. Yani, mahkemeden çıkarılan veraset ilamı yerine, tapu müdürlüklerince tespit edilen hak sahibi mirasçıların miras payları, yapılan tespit sonrasında otomatik olarak tapu kayıtlarına geçilecek.
Peki bu yasa ile hedeflenen nedir ?
Öncelikle aylar süren veraset davaları ortadan kaldırılacak. Bir diğer konu ise, devlet vergi ve sigorta borçlarından doğan alacaklarını kişilerin miras paylarından tahsil edebilecek.
Çıkacak olan yeni yasa da, nüfus müdürlükleri ve tapu müdürlükleri birlikte çalışacak. Nüfus müdürlükleri ölen kişilerin, güncel mirasçı kayıtlarını, tapu müdürlüklerine bildirecek.Gönderilen vatandaşlık numarası üzerinden, tapu sisteminde yapılacak sorgu ile, ölen kişinin adına kayıtlı taşınmazlar, mirasçılar arasında pay edilecek ve mirasçılık belgesi düzenlerek, tapuya kaydedilecek.
Fakat mirasçılık belgesine, itiraz yolu açık tutulmuş. Yani, nüfus müdürlüğünden gelen bilgiler yeterli değil ise, mirasçılık belgesi düzenlenmeyecek ve konu yargıya intikal edecek. Mahkemenin verdiği karar sonucunda mirasçılık belgesi çıkarılacak. Bu konuda yetkili mercii ise, Sulh Hukuk Mahkemesi olacak.
Yasadaki son değişiklik ise, yeşil kart sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Yeşil kart ve doğrudan gelir desteğinden yararlanan kişiler, kendilerine miras kalmasıyla birllikte bu haklardan yararlanamayacak.
Yeni Tapu Yasaı,Tapu Yasası,Yeni Miras Yasası,Miras Yasası,Veraset ilamı yeni kanun,Veraset ilamı kalktı,2012 Tapu Yasası,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..