19 Ocak 2012 Perşembe

sitemi arama motorlarına nasıl eklerim

sitemi arama motorlarına nasıl eklerim

Google´ın arama sonuçlarında görünmek için hiçbir ücret ödemez, hiçbir zahmete girmezsiniz; hatta sitenizi Google´a göndermeniz bile gerekmez. Google, düzenli olarak web´i taramak ve dizinimize eklenecek siteler bulmak için "örümcek" (spider) olarak bilinen bir yazılım kullanan tam otomatik bir arama motorudur. Aslında arama sonuçlarımızda listelenen sitelerin büyük çoğunluğu eklenmek üzere el ile gönderilmiş siteler değil, örümceklerimizin web´i tararken bulup otomatik olarak eklediği sitelerdir.

Sitenizin şu anda Google dizininde yer alıp almadığını öğrenmek için sitenizin URL´sini aramanız yeterli olacaktır. Örneğin [ site:www.google.com.tr ] için yapılan arama aşağıdaki sonuçları verir: http://www.google.com/search?hl=tr&q=site%3Awww.google.com.tr+

Google milyarlarca sayfayı tarasa da bazı sitelerin gözden kaçmasının önüne geçilemez. Örümceklerimiz bir siteyi gözden kaçırdığında bunun nedeni genellikle şunlardan biridir:

Gözden kaçan site, web´deki diğer sitelere birden çok bağlantıyla sağlam bir şekilde bağlanmamıştır.
Söz konusu site, Google´ın en son taraması tamamlandıktan sonra yayınlanmaya başlamıştır.
Sitenin tasarımı, Google´ın içeriğini etkili bir şekilde taramasını zorlaştırmaktadır.
Siteyi taramaya çalıştığımızda bu, sitenin geçici olarak devre dışı olduğu bir zamana rastlamış olabilir veya bir hata almış olabiliriz. Sitenizi taramaya çalışırken hata alıp almadığımızı görmek için Google web yöneticisi araçlarını kullanabilirsiniz.

Amacımız, İnternet içeriğini doğru ve adil bir şekilde yansıtmaktır. Bu amacın gerçekleşmesine yardımcı olmak için taramaya uygun site oluşturma konusunda sizlere yönergeler ve ipuçları sunarız. Hiçbir zaman örümceklerimizin belirli bir siteyi bulacağının güvencesi verilemese de bu yönergelere uymak sitenizin arama sonuçlarında görünme olasılığını artıracaktır.

Sayfalarınızınayrıntılı bir Site Haritasını çıkarıp göndermeyi düşünebilirsiniz. Site Haritaları, tüm URL´lerinizi Google dizinine göndermeniz ve sayfalarınızın Google´daki görünürlüğüyle ilgili ayrıntılı raporlar almanız için kolay bir yoldur. Site Haritalarıyla, mevcut sayfalarınızın tümü ve bu sayfalar üzerinde yaptığınız güncellemeler hakkında bizi otomatik olarak bilgilendirebilirsiniz. Ancak, bir Site Haritası göndermenin sitenizdeki sayfaların tümünün taranacağı ve arama sonuçlarımıza ekleneceği anlamına gelmediğini unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..