26 Aralık 2011 Pazartesi

diyanet vakfı burs başvurusu 2012

diyanet vakfı burs başvurusu

Diyanet Vakfı Bursu sadece İHL (İmam-Hatip Lisesi)ni 1.lik ile bitip İlahiyat Fakültesini tercih edip devam edenlere veriliyor.

-Diyanet İşleri Başkanlığı kendi kurumunda veya Türkiye Diyanet Vakfı’nda çalışanların, buralardan emekli olanların, buralarda çalışırken ya da emekli olduktan sonra vefat edenlerin Fakültelerde okumakta olan çocuklarına burs veriyor.

Yurtdışından öğrenim görmek üzere Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu öğrencilerden, süresinde müracaat edip uygun görülenlere, her yıl Mütevelli Heyeti’nce belirlenen kontenjanı geçmemek üzere karşılıksız burs verilir. Gerekli şartları taşıyan öğrencilerden Vakıftan burs almak isteyenlerin,
Türkiye Diyanet Vakfı Bursuna başvuru için Diyanet Vakfı web sitesindeki İstek Formunu doldurmak (Ekim ayı içinde) ya da Genel Müdürlüğe elden teslim etmeleri zamanında olacak şekilde posta yoluyla göndermeleri gerekiyor.
2011-2012 Diyanet Vakfı Bursu hakkında Daha ayrıntılı bilgi almak için http://www.diyanetvakfi.org.tr/ web adresini ziyaret edin.
Türkiye Diyanet Vakfı Adresi:
Dr. Mediha Eldem Sok. No: 89 – 06640 Kocatepe – Ankara
Türkiye Diyanet Vakfı Telefonu: 312.4171235/557
Diyanet vakfı 2011-2012 bursu için bir duyuru yaptı.
daha ayrıntılı bilgi için ( http://www.diyanetvakfi.org.tr/2/faaliyetler/yurt-icine-yonelik-hizmetler/egitim-ogretim-faaliyetleri ) bakınız.
Duyuru:
1. Burs Hizmetleri
Yükseköğrenim gençliğinin büyük bir bölümü orta tabaka ailelere mensuptur. Aylık masrafları, aile gelirlerinin önemli bir kısmına tekabül etmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığıyla sağlanan burs imkanıysa, ne yazık ki, yükseköğrenim gençliğinin tamamını kapsamamaktadır. Bu alanda, çeşitli vakıfların ve varlıklı kişilerin yaptıkları katkılar takdire şayan olmakla beraber, asıl ihtiyacın ancak cüz`i bir kısmı karşılanabilmektedir. Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağlayan Vakfımız, gerek kurduğu sistem, gerek ulaşım sayı ve sarf edilen kaynak ve gerekse gösterilen titizlik itibariyle her kesimin taktirini kazanmıştır.
Maddî imkânı zayıf olan gençlere, yurt içi ve yurt dışı öğrenimleri sırasında karşılıksız burslar vermek suretiyle yardımcı olmak Vakfımızın en önemli faaliyet konularından biridir. Vakfımız tarafından ilk defa 1975 yılında burs verilmeye başlanmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı yurt içinin yanı sıra, özellikle Türk Cumhuriyetleri ve Topluluklarından gelen Türk ve Müslüman öğrencilere de karşılıksız burslar vermektedir.
Gençlerimizin sağlam karakterde, vatana ve millete bağlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla 2010-2011 öğretim yılı itibariyle,
Toplam : 200.000`e yakın öğrenciye burs imkanı sağlanmıştır.
Diğer taraftan, sahasında uzman elemanlar yetiştirmek amacıyla Vakfımıza bağlı İSAM aracılığı ile yurt dışında doktora ve araştırma yapan araştırmacılara önemli ölçüde burs verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..