26 Aralık 2011 Pazartesi

Çöplerdeki demir atıklarının ayrılmasında hangi yöntem kullanılıyor olabilir?Bu tür karışımları ayırabilmek için demirin hangi özelliğinden yararlanıl

Çöplerdeki demir atıklarının ayrılmasında hangi yöntem kullanılıyor olabilir?Bu tür karışımları ayırabilmek için demirin hangi özelliğinden yararlanılır?Ev,okul vb. yerlerdeki çöplerin ayrılması ile ilgili neler yapılabilir?

*Çöplerdeki demir atıklarının ayrılmasında hangi yöntem kullanılıyor olabilir?Bu tür karışımları ayırabilmek için demirin hangi özelliğinden yararlanılır?
*Ev,okul vb. yerlerdeki çöplerin ayrılması ile ilgili neler yapılabilir?

Demir içeren atıklar çöplerden şu şekilde ayrıştırılmaktadır:Demir mıknatıslardan etkilenmektedir.Fakat plastikten,camdan ve tahtadan yapılmış maddeler ve gıdalar mıknatıstan etkilenmezler.Bu yüzden demir ve demir içeren atıklar dev mıknatıslar kullanılarak çöplerden ayrıştırılmaktadır.
Bilinçli bir birey olarak çöplerin geri dönüşümünü kolaylaştırmak amacıyla evdeki ve okuldaki plastikleri, camları,kağıtları,metalleri ayrı ayrı poşetlere koymalıyız.Eğer geri dönüşüm çöp kutuları varsa bu kutulara cam ve plastikleri atarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunabiliriz.

4 yorum:

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..