26 Aralık 2011 Pazartesi

2012 de cezaevlerine af varmı

2012 de cezaevlerine af varmı
Herkesin fikri farklı olabilir elbette,AF konusuna bir portal ya da bir yorumcu olarak kesinlikle yorum yapmak istemiyorum..Bu konuda basından takip ettiğimiz kadarı ile ilgili haberler var.Örneğin eski adalet bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamasının bir kısmı şu şekilde;

"Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet bakanlığı görevinde bulunduğu sürece af konusunu gündemine almayacağını belirterek, 'Türkiye ve parlamento, cezaevleriyle ilgili bir affı süresiz olarak gündeminden çıkarmalıdır' dedi.



Adalet Bakanı Şahin, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. Mehmet Ali Şahin, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısının artmasında belirli aralıklarla çıkarılmış afların etkili olduğunu düşündüğünü belirterek, 'Türkiye ve parlamento cezaevleriyle ilgili bir affı süresiz olarak gündeminden çıkarmalıdır. Af söylentileri ve af ihtimali Türkiye'de maalesef suçların artmasına neden oluyor. Beklenen faydayı sağlamadığı gibi olumsuzluklarını çok sık görüyoruz' diye konuştu.



'Adalet Bakanlığı görevinde bulunduğum sürece af konusunu gündemime almayacağım' diyen Şahin, zaman zaman hükümlülerden af istekleriyle ilgili mektuplar aldığını, bu kişilere af gibi bir düşüncelerinin olmadığını, olmayacağını münasip cümlelerle anlattıklarını söyledi. Şahin, 'Bizim gündemimizde af ve af kapsamında değerlendirilecek hiçbir konu bulunmamaktadır. Hiç kimse bir umuda kapılmasın. Artık kimse af beklentisi içerisinde olmasın. 'Suç işlerim cezaevine girerim, nasıl olsa af çıkacak düşüncesini kimse hafızasında bulundurmasın' dedi.



Türk Ceza Kanunu'ndaki 'etkin pişmanlık' hükmünün alanını genişletmek gibi bir düşünceleri bulunmadığını aktaran Şahin, mevcut yasaları yargıçların daha elastik şekilde yorumlama hakkına sahip olduklarını kaydetti."

Kısacası su anda beklenen bir AF yok.Eger af konusunda en ufak bir duyum ya da haber alacak olursam bunu mutlaka bankaci.biz sitemizden duyuracağım..Hepinize geçmiş olsun..
Bu Konuyla İlgili Basından Ve Devlet Tarafından Yayınlanmış Resmi Bir Bilgi Yoktur.

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..