24 Mayıs 2011 Salı

facebookta mesaj ayarları




Nasıl mesaj gönderirim?
Mesajı aşağıdaki yollardan herhangi biriyle başlatın: Arkadaşınızın profilinin sağ üst kısmındaki...
Mesajı aşağıdaki yollardan herhangi biriyle başlatın:

Arkadaşınızın profilinin sağ üst kısmındaki "Mesaj Gönder" düğmesine tıklayın.
Ana sayfanızın sol sütunundaki "Mesajlar"ı seçin ve "+ Yeni Mesaj" düğmesine tıklayın. Arkadaşınızın adını veya bir e-posta adresi girin.
En yeni mesajlarınızın bir önizlemesini açmak için ana sayfanızın sol üst kısmındaki mesaj simgesine tıklayın ve "Yeni Mesaj Gönder" bağlantısını seçin. Arkadaşınızın adını veya bir e-posta adresi girin.


Mesajınızı yazın.
"Gönder" düğmesine tıklayın. Mesajı gönderdiğiniz kişi veya kişiler, e-posta ile veya bir sonraki girişlerinde mesajınızdan haberdar edilecektir.


Kimler bana mesaj gönderebilir?
Varsayılan olarak, Facebook'taki herkes size mesaj gönderebilir ve bir Facebook e-posta adresi oluşt...
Varsayılan olarak, Facebook'taki herkes size mesaj gönderebilir ve bir Facebook e-posta adresi oluşturursanız, Facebook dışından da herkes size mesaj gönderebilir. Arkadaşlardan ve onların arkadaşlarından gelen e-postalar doğrudan ana Mesajlar klasörünüze giderken, bunların dışındaki her şey Mesajlarınızdaki Diğer klasörüne gider. Bir e-posta tanıdığınız birinden geliyor gibi görünüyorsa ancak gönderenin adresini onaylayamıyorsak, mesajı yine de alırsınız ancak mesaj bir uyarı içerir.

Kimlerin size Facebook mesajı ve e-posta gönderebileceğini değiştirmek isterseniz:
Herhangi bir Facebook sayfasının en üstündeki Hesap açılır menüsüne gidin ve "Gizlilik Ayarları"nı seçin.
"Temel Dizin Bilgileri" kısmında "Ayarları gör"ü seçin.
"Bana mesaj gönderme" ayarını değiştirin. Seçeneklerinizin arasında Herkes, Arkadaşlarım ve Arkadaşlarımın Arkadaşları bulunmaktadır.
Yalnızca seçtiğiniz mesaj gizlilik ayarına dahil olan kişilerin e-postaları Facebook Mesajlarınıza iletilecektir. Örneğin, "Sadece Arkadaşlar" ayarını seçerseniz, arkadaşlarınızdan birine ait olduğunu onaylayamadığımız e-posta adreslerinden gelen mesajları almazsınız. Bunun yerine, bu mesajları gönderenlere otomatik "teslim edilmedi" yanıtları gönderilir.

Not: "Bana kimler mesaj gönderebilir" gizlilik ayarında yapılan değişikliklerin etkin olması 24 saat alabilir.

"Yanıtı Herkese Gönder" ile bireysel yanıt arasındaki fark nedir?
Bir mesaj yazışmasındaki "Yanıtı Herkese Gönder" düğmesine tıkladığınızda, ilk mesajı alan herkes ya...
Bir mesaj yazışmasındaki "Yanıtı Herkese Gönder" düğmesine tıkladığınızda, ilk mesajı alan herkes yanıtınızı görür. Gönderenin adının yanındaki "Yanıtla" bağlantısına tıkladığınızdaysa, yanıtınızı yalnızca o kişi alır.

Bunun Gelen Kutunuza etkisi şu şekilde olur: "Yanıtı Herkese Gönder" mesajlarının tümü tek bir yazışmada saklanırken, o yazışmadan başlattığınız herhangi bir bireysel konuşma tamamen yeni bir yazışma oluşturur.

Birisine mesaj attığımda ne olur?
Birisine mesaj gönderdiğinizde, mesaj o kişinin Facebook Mesajlarına iletilir. Kişinin ana sayfasınd...
Birisine mesaj gönderdiğinizde, mesaj o kişinin Facebook Mesajlarına iletilir. Kişinin ana sayfasında bir bildirim belirir ve bu bildirim kişinin bildirim tercihlerine bağlı olarak e-posta üzerinden de gönderilebilir.

Bir arkadaşınızla birbirinize birden fazla mesaj gönderirseniz, bunlar sizin ve arkadaşınızın Facebook Mesajlarında tek bir yazışma olarak görünür.

Mesajıma bir fotoğrafı, videoyu veya belgeyi nasıl eklerim?
Bilgisayarınızda kayıtlı bir fotoğrafı, videoyu veya belgeyi eklemek için, mesaj kutusunun altındak...
Bilgisayarınızda kayıtlı bir fotoğrafı, videoyu veya belgeyi eklemek için, mesaj kutusunun altındaki ataş simgesine tıklayın ve yüklemek istediğiniz dosyayı seçin.
Bir mesaja yeni bir fotoğraf eklemek için, mesaj kutusunun altındaki kamera simgesine tıklayın. Bilgisayar kameranız etkinse, mavi kamera düğmesine tıklayarak fotoğraf çekebilirsiniz.
Bir mesaja yeni bir video eklemek için, mesaj kutusunun altındaki kamera simgesine tıklayın. Sonra, kamera görüntüsünün sağ üst köşesindeki "Videoya Geç" simgesine tıklayın. Kırmızı nokta düğmesine tıkladığınızda videonuz kayda başlar ve düğmeye yeniden tıkladığınızda durur.

Gönderilen bir mesajı geri alabilir miyim?
Gönderilen mesajlar geri alınamaz ve alıcının Mesajlarından kaldırılamaz. Kişinin bildirim ayarların...
Gönderilen mesajlar geri alınamaz ve alıcının Mesajlarından kaldırılamaz. Kişinin bildirim ayarlarına bağlı olarak, Facebook'ta mesaj gönderildikten hemen sonra mesajın tam içeriğini içeren e-posta bildirimlerinin iletilebileceğini unutmayın.

Tek seferde kaç kişiye mesaj gönderebilirim?
Tek seferde en fazla yirmi Facebook arkadaşınıza veya e-posta adresine mesaj gönderebilirsiniz. Anca...
Tek seferde en fazla yirmi Facebook arkadaşınıza veya e-posta adresine mesaj gönderebilirsiniz. Ancak, Facebook mesajıyla Facebook'ta arkadaş olmadığınız birisiyle iletişim kuruyorsanız, bir tek kendisine mesaj atabilirsiniz.

Bir mesajı bağlı olduğunuz belirli bir gruba dağıtmak isterseniz, Grup Duvarına yazabilirsiniz. Grubun yöneticisi bir Facebook e-posta adresi oluşturduysa, bu grubun e-posta adresine gönderilen e-postalar bu grubun Duvarında bir gönderi de oluşturacaktır. Grubun tüm üyeleri gönderinizi görebilir ve grup bildirimlerine izin veren üyeler ayrıca gönderiniz hakkında e-posta bildirimi de alır.

Mesaj gönderme sınırına yaklaştığımı belirten bir mesaj aldım. Ne yapmalıyım?
Facebook başkalarının rahatsız edici veya kötü amaçlı olduğunu düşünebileceği davranışları önlemek i...
Facebook başkalarının rahatsız edici veya kötü amaçlı olduğunu düşünebileceği davranışları önlemek için bazı sınırlar koymuştur. Bu sınırlar, sitedeki bazı özellikleri kullanma oranınızı kısıtlamaktadır. Mesaj göndermekte fazla hızlı davrandığınız için bir uyarı aldıysanız, hesabınızda mesaj engeliyle karşılaşmamak için bu etkinliği geçici olarak durdurmanız gerekecektir.

İleride başvurmak üzere aşağıdaki ilkeleri lütfen aklınızdan çıkarmayın:

Facebook, kullanıcılarını spam'a karşı korumaktan gurur duyar ve kullanıcıların bir ürün, hizmet veya fırsatı tanıtan veya bunların reklamını yapan mesajlar göndermesine izin vermez.
Gelen Kutusu işlevi, kişilerle canlı sohbet etme amacı taşımaz. Bunun için, Facebook Sohbet özelliğini kullanmanızı öneririz.
Hiçbir türde istenmeyen mesaja izin verilmez.

Mesaj göndermem engellendi.
Facebook, kötü amaçlı sayılabilecek oranda mesaj gönderdiğinizi belirledi. Bu engellemelerin birkaç...
Facebook, kötü amaçlı sayılabilecek oranda mesaj gönderdiğinizi belirledi. Bu engellemelerin birkaç saatten birkaç güne kadar sürebileceğine dikkat edin. Ne yazık ki, bu engellemeyi sizin için kaldıramayız.

Tekrar mesaj göndermenize izin verildiğinde, kaç tane ve ne hızda mesaj gönderdiğinize bağlı olarak bir engellemeyle karşılaşabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Yeni bir yazışma başlatırken veya bir mesajı yanıtlarken de engellenmek mümkündür. Son olarak, eski mesajları silmeniz, daha fazla mesaj göndermenize olanak sağlamayacaktır. İleride, sınıra tekrar gelmekten kaçınmak için lütfen dikkatli davranın. Bu tür özelliklerin daha fazla kötüye kullanılmasının hesabınızın kalıcı olarak kapatılmasına sebep olabileceğini lütfen unutmayın.

Mesaj göndermeye çalıştığımda, "Gönder" düğmesi çalışmıyor.
Sorununuz büyük olasılıkla internet tarayıcınızdan kaynaklanmaktadır. İnternet tarayıcınızı yükseltm...
Sorununuz büyük olasılıkla internet tarayıcınızdan kaynaklanmaktadır. İnternet tarayıcınızı yükseltmek veya önbelleğini ve çerezlerini temizlemek

1 yorum:

  1. ceyda salam neden benle oynamıyorsun birde adım semiha işte sen benlen hiç oynamıyorsun yaa anladın bana yapıştırma getirmediğin için

    YanıtlaSil

Lütfen Adınızı Ve Soyadınızı Yazınız..